Vegetarische dahl met sperziebonen, ei en naanbrood

Dahl is een Indiaas gerecht. Door de linzen is het heel eiwitrijk en daardoor heel geschikt voor iedereen die minder vlees wil eten. De smaakmaker in de dahl is garam masala, een Indiaase specerijenmix. De sperziebonen worden lekker pittig door de currypasta. Voor een vegan versie kun je de gekookte eitjes gemakkelijk weglaten.

Voor 4 personen:
300 g gedroogde rode linzen
400 g tomatenblokjes in blik
1 liter water
6 eieren
400 g sperziebonen
2 uien
2 tenen knoflook
2 el olie
1 el garam masala
1 el currypasta
6 kleine naanbroden of 4 grote

  • Snijd de uien stukjes. Verhit de olie in een kookpan en bak de ui 5 min. op laag vuur.
  • Voeg de geperste knoflook en de garam masala toe en bak deze 1 minuutje mee.
  • Voeg de linzen, tomatenblokjes en 1 liter water toe breng alles aan de kook.
  • Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de dahl 15 minuten stoven. Roer af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook ondertussen de sperziebonen in 4 min. en giet af. Doe ze terug in de nog warme pan en roer de currypasta erdoor. Proef even hoeveel je lekker vindt!
  • Kook de eieren hard in ong 7 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel de eieren. Je kunt de eieren ook op smaak maken met currypasta als je houdt van een beetje pittigere maaltijd.
  • Serveer de dahl met de sperziebonen, de eieren en het naanbrood.
  • Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag